Thursday, February 21, 2013

Pendengar Rock Keras dan Metal.



Salam satu mental! Ada tak sesiapa yang peminat aliran muzik keras contoh Hard Rock, Heavy Metal, Thrash Metal, Power Metal, Black Metal. Memang banyak sangat genre metal ni, kalau korang selalu sangat dengar pasti korang dapat detect genre apa band tu bawak dalam muzik diorang. Aku start dengar metal start masa form 5. Masa tu indie terus naik, bosan dengan indie dan kenal dengan member kat tempat keje nama dia Awda, dia lah yang kenalkan aku denagn metal. Lepas tu kenal pulak dengan brother Moha dan U.e lagi banyak metal aku dengar. Sebab diorang 2 ni memperjuangkan lagu metal dalam karier mereka, mereka ada band sendiri, heavy metal.

Antara Band Yang Famous Dari Kategori Metal
  1. Black Sabbath(1968–1995)-Hard Rock-US
  2. Metallica(1981–skrg)-Thrash metal-US
  3. Iron Maiden(1975-skrg)-New Wave Britsih Heavy Metal-Britain
  4. Hammerfall(1997-2012)-Power Metal-Sweden
  5. Accept(1968-skrg)-Heavy Metal-Jerman
  6. Helloween(1985-skrg)Power Metal-Jerman
  7. Manowar(1980-skrg)Heavy Metal-US
  8. Loudness(1980-skrg)Heavy Metal-Jepun
  9. Dio(1982-2010)Heavy Metal-US
  10. U.D.O.(1987-skrg)Power Metal-Jerman
  11. Gamma Ray(1990-skrg)Power Metal-Jerman
  12. Megadeath(1983-skrg)Heavy Metal-US
  13. Axel Rudi Pell(1981-skrg)Heavy Metal-Jerman
  14. Blind Guardian(1984-skrg)Power Metal-Jerman
  15. Heavens Gate(1982-skrg)Heavy Metal-Jerman
  16. Impellitteri(1987-skrg)Heavy Metal-US
  17. Judas Priest(1969-skrg)NWBHM-Britain
  18. Slayer(1981-skrg)Thrash Metal-US
  19. Anthrax(1981-skrg)Heavy Metal-US
  20. Sepultura(1984-skrg)Death Metal-Brazil
  21. Tokyo Blade(1982-skrg)NWOBHM-Britain
  22. Virgin Steele(1981-skrg)Heavy Metal-US




No comments:

Post a Comment