Wednesday, December 8, 2010

CERITA HORROR!!

Sebut pasal horror movie... ada yang takut, ada yang berani, ada yang cakap besar, dan ada yang buat bodoh jew! Macam-macam jenis hantu dah keluar dalam movie... tapi betul2 ada ke? Nak sangat ke jumpa! Rumah aku banyak hantu pon aku tak nampak.. hmmm!! Horror movie terbaik dari malaysia pon ada! Aku rasa horror movie made in MaAlysia yang terbaik ialah dari Ahmad Idham, Jangan Pandang Belakang! Movie ni dah pon di scary moviekan dah pon! dah nak masuk movie ke 2!! x perlu aku nyatakan mungkin semua dah tau kan? Di sini aku nak share information pasal horro movie yang paling top setakat ni... Bole lah korang download movie ni jadi santapan di kala bosan di kalo x boleh tido!!
Horror movie terbaik Made in Malaysia


10. Friday the 13th (1980, Directed by Sean S. Cunningham)

9. The Evil Dead (1981, Directed by Sam Raimi)

8. Psycho (1960, Directed by Alfred Hitchcock)

7. A Nightmare on Elm Street (1984, Directed by Wes Craven)

6. The Shining (1980, Directed by Stanley Kubrick)

5. Night of the Living Dead (1968, Directed by Dean Lachiusa & George Romero)

4. Halloween (1978, Directed by John Carpenter)

3. Dawn of the Dead (1978, Written and Directed by George A. Romero)

2. Alien (1979, Directed by Ridley Scott)

1. The Exorcist (1973, Directed by William Freidkin)















Selain dari movie ni ada lagi yang top 100 korang bole chek kat www.best-horror-movies.com, macam horror movie yang ada macam saw, dead alife, zombi 2, jaws, 28 days letter dan ada antar movie ni merupakan kisah benar yang dilakonkan semula..

No comments:

Post a Comment