Sunday, February 13, 2011

ARSENE WENGER SAID - YAKIN!! JANGAN TAKOT, KITA MAKIN KUAT!



Arsenal adalah underdog.Barca adalah pilihan. Maka Arsenal sepatutnya berasa kurang teretekan. Barca Sungguh gah dengan rekod liga mereka 16 kemenangan berturut2 tapi telah dihentikan oleh Sporting Gijon yang mengikat mereka dengan aksi bas di hadapan gol.Adakah itu bakal memainkan peranan penting dalam psikologi mereka. Mungkin ya mungkin tidak. Ini membuktikan tiada pasukan yang tidak mampu disekat. Jika kena harinya, Arsenal boleh menunjukkan pada Barcelona tidak perlu pelaburan berjuta, nama star kita mampu menandingi corak permainan mereka. Musim ini dan musim lepas memang berbeza, kedua2nya lebih baik dari musim sebelumnya. Mereka mempunyai david Villa, 3 orang pemain yang menduduki 3 terbaik dunia, dan world class players Jangan rendah diri, kita juga punya kualiti. RVP on form sesudah musim lepas terpaksa duduk di tepi padang pada pertemuan ini, gandingan Djorou dan Koscielny kita lebih meyakinkan dari Silvester yang terpaksa digunakan musim lepas.Besar kemungkinan kita ada harapan untuk melihat player of the season kita Nasri turun padang jika benar2 pulih dari hamstring .Cesc komited dengan kita -setakat ini- walaupun terpaksa melayan cerita2 balik kampung antara Barca dan Real .Arshavin dah nampak erti kehidupan, dan Jack Wilshere pastinya sedang mengintai pentas ini untuk mencuri tumpuan. Macam wenger cakap, jangan diletakkan tekanan sangat dekat bahu budak ini kalau nak tengok die berjaya. Satu lagi, kita jugak mempunyai senjata yang ditakuti Guardiola, larian Theo Wallcot. Oleh itu walau sesukar mana pun, percaya, beri peluang untuk mereka membalas kepercayaan menterbalikkan kertas ramalan.Jangan terkejut jika line up Arsenal berbeza, kita sudah faham perangai Wenger bagaimana yg suka suki membuat kajian! Bring it on Barca!

It could be one of the best match in this UCL knockout stage or perhaps the ideal final or turning point for Cecs to finally with his chilhood team mates next season. Set ur schedule free for this match, its gonna be awesome!
ARSENAL 2 - BARCA 0






No comments:

Post a Comment